Dvakrat močno streslo Balkan

Foto: EMSC
Foto: EMSC
Dva potresa okoli pete stopnje po Richterju sta stresla Balkan. Najbolj so ga čutili na Hrvaškem, kjer je bil epicenter, in BiH. Zaznali so ga tudi v Srbiji.
Oglej si celoten članek

Hrvaško sta okoli 14. ure stresla potresa okoli pete stopnje po Richterjevi lestvici z epicentrom v Jadranskem morju na globini desetih kilometrov, osem kilometrov od Trogirja. 

Po navedbah hrvaških medijev, so potres čutili v osrednji Dalmaciji, v Splitu, Makarski, Sinju ter tudi na otokih Hvar in Brač.  

"Vse se je treslo," je za 24sata povedala prebivalka Splita. "Pes je začel lajati, nato se je začelo. Kot da bi padla bomba. Nikoli do sedaj nisem čutila česa podobnega. Kozarci so se tresli v omaricah. "

Druga pa je povedala: "Sedeli smo na kavi, ko so se začeli tresti tenda in senčnik. Ljudje na cesti niso vedeli, kaj se dogaja."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.