Dvanajstletnik ustrelil sošolca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dvanajstletni deček je streljal na svoje sošolce in pri tem dva huje poškodoval.
Oglej si celoten članek

Iz Roswella v ameriški zvezni državi Nova Mehika poročajo o strelskem incidentu, v katerem sta bila ranjena dva učenca. Do streljanja je prišlo v telovadnici okoli 7.30 po lokalnem času. Dvanajstletni učenec je v šolo pretihotapil puško in streljal na druge učence.

Pri tem je ranil 11-letnega dečka in 13-letno dekle. Učitelju Johnu Mastersonu je uspelo strelca prepričati, da je odložil orožje in se predal. Pri tem mu je pomagal tudi policist Gary Smith, ki je v času dogodka v šolo pripeljal svojega otroka. Strelca so policisti odpeljali v psihiatrično bolnišnico. Kot so dejali, so v stalnem stiku z njegovimi starši, ki naj bi danes podali izjavo.

Deček v kritičnem stanju

Ranjena učenca ostajata v bolnišnici. Dekle je bilo ranjeno v desno ramo. Njeno stanje je stabilno. Precej bolj resno pa je zdravstveno stanje 11-letnega dečka. Ta je bil ustreljen v obraz in vrat. Zdravniki so ga že dvakrat operirali in še vedno ostaja v kritičnem stanju.

Policija o motivu za streljanje ni podala informacij. Po neuradnih podatkih pa naj bi bil tarča napada ustreljeni deček. Deček naj bi nekatere učence šole posvaril, naj tisti dan ne hodijo v šolo, a policija teh informacij še ni potrdila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.