Dve begunki rodili na železniški postaji

Foto: EPA
Foto: EPA
Nove pretresljive zgodbe begunske krize. Vdova iz Sirije je popadke dobila na železniški postaji na Madžarskem. Ker je begunka, je niso odpeljali v porodnišnico. Njen primer je že drugi ta teden.
Oglej si celoten članek

Na železniški postaji v Budimpešti sta se ta teden rodila dva dojenčka; mali Sadan, kar pomeni "zatočišče" in mala Shems, kar pomeni "upanje".

Sadan se štiri dni po rojstvu s svojima staršema še vedno nahaja na isti železniški postaji, kjer se je rodil, medtem ko se je materi male Shems uspelo vkrcati na vlak za Nemčijo, kjer sta tudi dobili ustrezno zdravstveno oskrbo.

Slednjo so jima najprej odbili na madžarski postaji, na kateri so porodnico ujeli popadki. Glede na to, da je begunka, je zdravstveni delavci niso želeli odpeljati v porodnišnico, piše Daily Mail. Rodila je na hodniku bližnje podzemne železnice, pomagal ji je eden od prostovoljcev, ki skrbijo za množico prihajajočih beguncev.

Med njimi so številni otroci in tudi noseče ženske. "Rok poroda imam čez pet dni. Iskreno upam, da ne bom rodila kje na postaji. Želim si, da bi moj otrok odraščal v svetu brez bomb, streljanja in nasilja," je ena izmed njih povedala tedniku The Sun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:16 5. September 2015.

    Smrdljiva britanska politika in omejeni novinarji. Ravno britanci in novinarji ste zakuhali to vojno v Siriji ter Libiji, in ta …

  • 13:29 4. September 2015.

    Smrdljiva britanska politika. Ravno britanci so zakuhali to vojno v Siriji in sirski narod potisnili v bedo, sirsko državo pa …

  • 12:32 4. September 2015.

    "kjer sta tudi dobili ustrezno zdravstveno oskrbo. Slednjo so jima najprej odbili na madžarski postaji,"<br /><br />Žurnal...a slovensko znate? "Odbili" …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.