Dve nesreči, 183 mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz sveta prihajata dve tragični zgodbi.
Oglej si celoten članek

Nesreči v Sredozemskem morju in v Mehiki sta pustili za seboj na desetine mrtvih. 

Pred libijsko obalo je potonil gumijasti čoln z migranti, pri čemer naj bi utonilo 117 ljudi. Trije preživeli, ki jih je rešila italijanska obalna straža, so namreč povedali, da je bilo na čolnu 120 ljudi.

Med pogrešanimi je otrok, star komaj dva meseca. Glede na navedbe preživelih na čolnu so bili številni migranti iz Zahodne Afrike, okoli 40 pa je bilo tudi Sudancev, poroča STA.

Preživele je v petek rešila italijanska obalna straža in jih prepeljala na otok Lampedusa.

Kradejo vsake pol ure, tokrat pa je šlo nekaj hudo narobe

Blizu mesta Tlahuelilpan v mehiški zvezni državi Hidalgo je v petek na naftovodu odjeknila eksplozija, pri čemer je umrlo 66 ljudi, 76 je ranjenih. Uradni vzrok eksplozije še ni znan, porajajo pa se špekulacije, da je do nje prišlo ob poskusu kraje nafte iz naftovoda.

Eksplozija naj bi terjala življenja ljudi, ki so se zbrali ob naftovodu, da bi v vedra zajeli gorivo, ki je puščalo iz cevi.

Foto: Epa Nesreča pri naftovodu

Iz državne naftne družbe Petroleos Mexicanos (Pemex) so medtem sporočili, da so iz njihovega naftovoda ukradli nafto. Tamkajšnje oblasti svarijo prebivalce pred tem početjem. Do nesreče je prišlo le nekaj tednov potem, ko je vlada začela kampanjo proti krajam goriva v Mehiki.

Kriminalne tolpe in skorumpirani zaposleni so namreč lani Pemex oškodovali za šest milijard mehiških pesov oz. 2,72 milijarde evrov. Po navedbah naftne družbe se je kraja nafte iz naftovoda zgodila vsakih 30 minut.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.