"Dve noči smo morali spati v avtu"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Turisti so ostali ujeti v avtomobilih in apartmajih, ker so zemljišče, prek katerega gre lokalna cesta, lastniki prekopali.
Oglej si celoten članek

Povsem običajna sodba je pred dnevi ugledu turizma na hrvaškem otoku Vis povzročila veliko škodo. Sodišče je namreč odločilo, da je del zemljišča, prek katerega gre lokalna cesta, last skupine tamkajšnjih prebivalcev. V prisotnosti sodnega izvrštelja in policije so cesto prekopali, tako da ni bila prevozna. Lokalne oblasti so zaprti del ceste le opremile s potrebno prometno signalizacijo, o zaprtju pa turistov nihče ni obvestil. Ti so dopustovali v kraju na drugi strani ceste, ki je edina povezava do turističnih apartmajev.

Ostali so ujeti 

Skupina turistov je zato morala podaljšati počitnice, saj so z avtomobili ostali ujeti na drugi strani ceste. Šele po dveh dneh jim je s pomočjo tamkajšnjih prebivalcev uspelo gradbeno jamo zakopati, da so se lahko z avtomobili odpravili proti domu.

O svojih težavah so pisali viškemu županu, ki se jim je za neljube dogodke opravičil in obenem poudaril, da za zaplete ni kriv on. Skupina nemških turistov je v pismu med drugim zapisala, da so morali dve noči spati v avtomobilu, zamudili pa so tudi trajekt, ki so ga pred tem že rezervirali in plačali.

Župan: "Krivi so moji predhodniki"

Župan Ivo Radica trdi, da je izvirni greh neljubih dogodkov "kavbojska" politika, ki so jo glede gradnje cest imeli njegovi predhodniki. Poudaril je, da so se v preteklosti ceste gradile, ne da bi o tem obvestili lastnike zemljišč, prek katerih so jih načrtovali.

Sporna cesta je bila zgrajena pred 14 leti, v uporabo je bila predana leta 2010, lokacijsko dovoljenje pa je bilo izdano šele lani. Radica je še poudaril, da je postopek razlastitve lastnikov zemljišč v teku. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.