Dve veliki neumnosti Nizozemke na Hrvaškem

Foto: Profimedia
Turistka se je nespametno spravila v nevarnost.
Oglej si celoten članek

Nizozemski par se je sprehajal po Biokovu in užival v naravi. Med sprehodom sta na enem od kamnu opazila kačo in ženska je v tistem trenutku sprejela neumno odločitev. 

Ko je videla "ljubko kačo", jo je želela pobliže pogledati in jo pobožati. Modras ni delil njenega navdušenja in jo je ugriznil v sredinec. S partnerjem sta hitro ugotovila, da nekaj ni v redu in poklicala pomoč. 

Zdravnik je na podlagi njunega opisa ugotovil, da gre za modrasa in jima naročil, naj se čim prej spustila v dolino. Do prihoda v Split ji je roka že pošteno zatekla, zato so ji nemudoma dali protistrup, piše Slobodna Dalmacija. 

Vse skupaj pa je dodatno zapletla Nizozemka sama. "Iz prsta si je izsesala strup in si ga tako še enkrat vnesla v telo," je pojasnil zdravnik. "Nikoli ne smete narediti tega. V primeru, da ima oseba težave z zobmi in dlesnimi, se lahko strup še hitreje absorbira." 

K sreči se je v tem primeru vse izteklo v redu. Nizozemka je nekaj dni ostala v bolnišnici, nato pa so jo odpustili v domačo oskrbo.   

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.