Dviga se palača

Foto: Žurnal24 Putin zanika, da gre pri gradnji dvorca za sporne posle. (Foto: Reuters)
Na obali Črnega morja raste palača v italijanskem slogu, ki se ponaša z bazeni, pristajališčem za helikopter, igralnico, amfiteatrom in cerkvijo. Lastnik naj bi bil nihče drug kot ruski premier Vladimir Putin.
Oglej si celoten članek

Razkošen dvorec so na več deset tisoč kvadratnih metrih začeli graditi že leta 2006. V bližini so zasadili vinograde, v katerih bodo gojili izbrane vrste trte in pridelovali kakovostno vino. Vrednost projekta naj bi znašala več kot milijardo dolarjev. Kot poroča portal RuLeaks, naj bi bil projekt financiran z opranim denarjem, ki naj bi izviral iz podkupnin in kraje.

Z omenjenimi podatki je ruskega predsednika seznanil nekdanji Putinov sodelavec Sergej Kolesnikov, ki ni želel sodelovati pri nelegalnih poslih. Svoje pismo je posredoval tudi Združenim narodom. Putin je njegova namigovanja že zanikal.

Po objavi fotografij so se na portal RuLeaks, ki je nastal po vzoru WikiLEaks, zvrstili številni napadi, ki pa njenega delovanja niso prekinili. Stran namreč gostuje na serverjih, ki se ne nahajajo v Rusiji, domena ni registrirana na ruskega državljana, vse kar je objavljeno na strani pa se avtomatsko prenese na druge mreže, tudi Facebook.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.