Džihadist javno usmrtil svojo mater

Foto: EPA
Foto: EPA
Borec Islamske države je ubil svojo mamo, ker ga je nagovarjala, naj zapusti vrste sunitske džihadistične organizacije in z njo odpotuje iz Rake, prestolnice samooklicane države.
Oglej si celoten članek

Ženska sredi 40-tih let, zaposlena na pošti, je opozarjala sina, da bo mednarodna koalicija uničila Islamsko državo; prosila ga je, da skupaj z njo zapusti Rako.

Njen sin, ki se je sprva boril na strani Svobodne sirske vojske, potem na strani Al-Nusre, sirske veje Al Kaide, nato pa se je pridružil Islamski državi, je svoje nadrejene v tej organizaciji obvestil o opozorilih svoje mame, ki so jo nato aretirali.

Kot poroča Sirski observatorij za človekove pravice, je nato nesrečno žensko javno pred publiko usmrtil njen lastni sin, ki jo je ustrelil.

Omenjena nevladna organizacija s središčem v Londonu je pri tem opozorila, da je v letu in pol, do konca lanskega decembra, Islamska država pobila več kot dva tisoč sirskih civilistov.

Foto: Profimedia Vojaki Islamske države

Nove grožnje za Balkan 

Islamska država je medtem objavila tudi nov posnetek, v katerem grozijo državam območja nekdanje Jugoslavije.

V videu nastopajo džihadisti IS, ki prihajajo z območja Balkana. Kot piše avstrijska tiskovna agencija APA, so eni v uniformah bosanske vojske, videti pa je tudi borce iz Makedonije, Albanije in s Kosova. "V čast in ponos nam je, da se predstavimo kot Alahovi sužnji, ki prihajamo po poreklu z balkanskega območja," povedo nekateri od njih v tekoči bosanščini.

Balkan označijo kot zgodovinsko muslimansko ozemlje, na katerem so po prvi svetovni vojni "mračne sile" osnovale svoje države po komunističnem modelu. Obdobje nekdanje Jugoslavije označijo kot obdobje ponižanja za muslimane na Balkanu.

Muslimanom na območju nekdanje Jugoslavije sporočajo, naj se preselijo na območje Islamske države, če pa tega ne morejo storiti, naj se “borijo tam, kjer so in to s terorističnimi metodami, avtmobili bombami, samomorilskimi napadi in s strupom”.

"Naj crknejo. Naj crknejo od muk, od strupa. Pobijajte jih na vsakem mestu, kjerkoli uspete," je rečeno v video posnetku. K napadom v prvi vrsti pozivajo na območju Bosne in Hercegovine ter Srbije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 13:11 10. Januar 2016.

    Ta đihadist bi v primeru migriranja v ojropo lahko brez težav v LJ postal še župan. Njegove vrednote so popolnoma …

  • 07:47 9. Januar 2016.

    Se kar strinjam ja. Ne glede na to, pa mnenja o jih ne bom spremenil. Preveč jih poznam...

  • mph
    23:05 8. Januar 2016.

    In nič manj tisti, ki za si napolnilt lastne žepe takšne vabijo in spuščajo v okolje, ki ga takšni iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.