Easyjet z nepričakovanim dobičkom

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v prvem polletju poslovnega leta, ki so ga sklenili konec marca, zabeležil pet milijonov britanskih funtov (6,95 milijona evrov) čistega dobička, potem ko je v enakem obdobju leto dni pred tem vknjižil 41 milijonov funtov (56,97 milijona evrov) čiste izgube.
Oglej si celoten članek

Easyjet je uspel prvo polletje poslovnega leta pozitivno skleniti, četudi gre za obdobje, ki je za nizkocenovne letalske prevoznike manj ugodno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanska letalska družba namreč tako kot njeni tekmeci na severni polobli navadno pozimi beleži izgube, saj tedaj proda manj letalskih kart kot v poletni turistični sezoni.

Tokrat je vendarle vknjižila dobiček, dober rezultat pa gre pripisati nižjim stroškom goriva in močnejšemu funtu. Glede na nizke cene goriva v Easyjetu načrtujejo nadaljnjo ponudbo poceni poletnih letalskih vozovnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.