Eden najbolj osovraženih politikov padel na srečanju z lobisti

Foto: Epa Mitch McConnell.
Foto: Epa Mitch McConnell.
Doživel je pretres možganov, ostaja v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Vodja senatnih republikancev v ameriškem kongresu, 81-letni Mitch McConnell je v četrtek ostal na zdravljenju v bolnišnici v Washingtonu, potem ko je v sredo zvečer padel in utrpel pretres možganov. Na opazovanju in zdravljenju bi naj ostal še kakšen dan.

Senator iz Kentuckyja se je v sredo udeležil večerje z lobisti v hotelu Waldorf Astoria, ki je bil nekoč v lasti Donalda Trumpa. Tam se je spotaknil, padel in se udaril. Iz njegovega urada so sporočili, da se počuti dobro, vendar zaradi pretresa možganov ostaja v bolnišnici.

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je leto dni mlajši, je McConnellu zaželel hitro okrevanje in dodal, da se veseli njegove vrnitve v senat. McConnell bo tam najprej poskrbel zato, da Bidnov proračunski predlog, ki med drugim predvideva zvišanje davkov za bogate in podjetja, ne bo šel naprej.

McConnell, ki je v senatu že od leta 1985 in je januarja postavil rekord na položaju voditelja stranke v senatu, je podobno padel že leta 2019 doma v Kentuckyju, ko si je zlomil ramo. McConnell, zaradi svojih stališč ena najbolj pogostih tarč levega političnega pola, vodi senatne republikance že 16 let.

V ameriškem senatu je povprečna starost članov 65 let in poleg McConnella trenutno manjkata še dva. 53-letni demokrat John Fetterman iz Pensilvanije po zdravljenju za depresijo ostaja doma. Doma je tudi 89-letna demokratka Dianne Feinstein iz Kalifornije, ki je zbolela za kožno boleznijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:07 10. Marec 2023.

    Najbolj osovražen politik in Biden napiše, naj se hitro pozdravi in da komaj čaka, da ga spet vidi v senatu.. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.