Eksplodiralo osemkrat

Foto: EPA
Foto: EPA
Niz eksplozij v bližini sedeža komunistične partije v severnokitajski pokrajini Shanxi.
Oglej si celoten članek

V eksplozijah je umrl najmanj en človek, še osem je bilo poškodovanih, med njimi eden huje. Nastala je tudi gmotna škoda, zlasti na avtomobilih.

Po navedbah medijev je eksplodiralo osem manjših eksplozivnih naprav, policija pa naj bi že prijela enega človeka. Domnevno naj bi eksplodirale doma narejene bombe.

Incident pred zasedanjem vodstva

Druge podrobnosti še niso znane, incident pa se je zgodil le nekaj dni pred težko pričakovanim začetkom zasedanja vodstva kitajske partije v Pekingu, na katerem bodo med drugim govorili o obsežnih gospodarskih reformah.

Konec oktobra se je incident zgodil na Trgu nebeškega miru v Pekingu, ko je v skupino ljudi zapeljal kombi. Umrlo je pet ljudi, 40 je bilo poškodovanih, kitajske oblasti pa so sporočile, da je bil napad delo islamskih skrajnežev iz pokrajine Xinjiang.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.