Eksplozija na kosovski bazni postaji

Foto: Žurnal24 Bodo bazne postaje sprožile nemire na Kosovu? (Foto: Barbara Milavec)
Na severu Kosova je danes eksplozija povzročila škodo na bazni postaji kosovskega ponudnika mobilne telefonije Ipko, ki je v lasti Telekoma Slovenije.
Oglej si celoten članek

Eksplozija je odjeknila, potem ko je Priština v petek začela rušiti bazne postaje in odstranjevati opremo treh srbskih operaterjev mobilne telefonije na Kosovu. Vlada v Prištini in misija EU Eulex sta eksplozijo že obsodili, kraj eksplozije so si ogledali tudi pripadniki mednarodnih sil Kfor.

Zaradi porušenih baznih postaj srbskih mobilnih operaterjev je na Kosovu brez mobilnih povezav ostalo več kot 100 tisoč Srbov. Priština se je za rušenje srbskih baznih postaj odločila, ker obratovanje srbskih mobilnih operaterjev obravnava kot nelegalno, saj te družbe nimajo dovoljenja kosovskega regulatorja za elektronske komunikacije in ker na Kosovu ne plačujejo davkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.