Eksplozija stresla Egipt

Foto: Reuters Eksplozija v Egiptu Foto: Reuters Eksplozija v Egiptu Foto: Reuters Eksplozija v Egiptu
V egiptovskem mestu Mansoura je pred poslopjem policije ponoči eksplodiral avtomobil bomba. Številni mrtvi, veliko ranjenih in materialna škoda.
Oglej si celoten članek

V eksploziji avtomobila bombe, ki je razdejala policijsko postajo v egiptovskem mestu Mansur, je bilo davi ubitih najmanj 15 ljudi, več kot sto je bilo ranjenih.

Nekaj ur po napadu je egiptovski premier Hazem Beblavi islamistično Muslimansko bratovščino razglasil za teroristično organizacijo, čeprav je ni okrivil za napad.

Egiptovsko predsedstvo je za žrtvami eksplozije razglasilo tridnevno žalovanje in napovedalo, da bo "maščevalo mučenike". "Naša vojna proti terorizmu je postala prva prioriteta," je zapisalo v izjavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Moč eksplozije, ob kateri so popokala stekla na okoliških zgradbah, je bilo mogoče čutiti približno 20 kilometrov naokrog.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:15 24. December 2013.

    Vrnili so jim milo za drago , nič drugega!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.