Eksplozija ugasnila pet življenj

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Silovita eksplozija plina v večstanovanjski hiši v avstrijskem St. Pöltnu je po zadnjih podatkih zahtevala pet smrtnih žrtev. Vzrok tragedije zaenkrat še ni znan.
Oglej si celoten članek

Do eksplozije, najverjetneje plina, ki se je akumuliral v kanalizaciji, je prišlo iz do sedaj še neznanih razlogov. Iz sosedstva so evakuirali okoli deset stanovalcev. Dovod plina je prekinjen.

 Požar je gasilcem uspelo pogasiti ob 4.54, okoli 6. ure zjutraj pa se je umaknila že večina gasilcev. Pred tem so prizorišče nesreče preiskali "do zadnje opeke", da bi z gotovostjo lahko potrdili, da med ruševinami ni nikogar več.

Identitete žrtev še niso potrdili, so pa trupla odpeljali na obdukcijo v bolnišnico v St. Pöltnu. Domnevajo, da gre za člane pogrešane družine; starejši zakonski par z odraslo hčerko, njenega življenjskega sopotnika in vnukinjo.

Na višku reševalne akcije je bilo na kraju eksplozije okoli tisoč ljudi, od tega 600 gasilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.