Eksplozija v hiši za ostarele, dva mrtva, eden je v kritičnem stanju

Foto: 24sata
Foto: 24sata
V eksploziji v Dugom Selu pri Zagrebu sta umrli dve osebi, ena je poškodovana, poročajo hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Do eksplozije je prišlo okrog 13.30 v hiši za ostarele, moški in ženska sta umrla, še en moški je ranjen in so ga odpeljali v bolnišnico.

Do eksplozije je prišlo v stanovanju v Zagrebški ulici. "Ni bilo požara, tako da ni šlo za eksplozijo plina, ampak za eksplozivno napravo," je za 24sata potrdil poveljnik gasilske enote Dugo Selo Željko Remenar.

Umrla sta 85-letni moški in 81-letna ženska, hudo poškodovani 79-letnik pa je bil prepeljan v bolnišnico. Do eksplozije je prišlo v kleti hiše, ki nudi storitve bivanja za ostarele.  

Poteka ogled kraja nesreče, pred hišo je postavljen policijski šotor, območje je ograjeno s policijskim trakom.

Župan Dugog Sela Nenad Panian živi v bližini, a pravi, da ni slišal eksplozije. Osebno ne pozna ne umrlih ne ranjenega, je pa v kontaktu s policijo.

Po neuradnih informacijah 24sata so imeli v trenutku eksplozije lastniki kosilo v prvem nadstropju, eksplozija pa jim je dvignila tla.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:31 28. Avgust 2023.

    Včeraj se je na Hrvaškem, v nekem mestu ob morju, zaletel en komar v motorista. Komar je poginil.

  • 01:57 28. Avgust 2023.

    kje pa drugje kot na hrvaškem, saj slovenskih novic skoraj več nimate... #zurnal24.hr

  • 18:36 27. Avgust 2023.

    Madona kockasti imajo pri 80 ob sebi eksplozivne naprave..Tudi vročina naredi svoje..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.