Ekvador streslo kot že desetletja ne, nevarost cunamijev

Foto: EPA Potres v Ekvadorju Foto: EPA Potres v Ekvadorju Foto: EPA Potres v Ekvadorju Foto: EPA Potres v Ekvadorju
Ekvador je v soboto stresel močan potres z magnitudo 7,8, ki je zahteval najmanj 41 življenj. Tla so se zatresla ob 18.58 po krajevnem času (ob 1.58 po srednjeevropskem času) blizu obalnega mesta Muisne.
Oglej si celoten članek

Oblasti so v šestih pokrajinah razglasile izredne razmere in vpoklicale narodno gardo.

Najmočnejši potres v Ekvadorju v zadnjih desetletjih je po prvih podatkih povzročil veliko gmotno škodo. V največjem ekvadorskem mestu Guayaquil, ki je okoli 300 kilometrov od žarišča, se je porušil most. Zgradbe so se zamajale tudi v prestolnici Quito, poročajo tuje tiskovne agencije.
Tihomorski center za opozarjanje je pred cunamijem za tihomorsko obalo izdal opozorilo pred popotresnimi valovi.

Ekvadorski predsednik Rafael Correa je zaradi potresa skrajšal obisk v Italiji in se vrača v domovino. Na Twitterju je pozval k miru in redu ter izrazil sožalje svojcem žrtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.