Grozljive obsežnosti početja kuharja človeške juhe

Foto: Profmedia
Foto: Profmedia
Iz Mehike prihaja vest o obširnosti najdišča v bližini mesta Tihuana, v katerem so doslej našli skromne ostanke 240 ljudi. Njihov "pogrebnik" jih je namreč najprej namočil v sode, polne kisline.
Oglej si celoten članek

Policija sumi, da je vse žrtve raztelesil Santiago "El Pozorelo" Meza Lopez, ki so ga poimenovali kar "Kuhar juhe." Deloval je za zloglasni mamilarski kartel Sinaloa, prijeli pa so ga leta 2009 zaradi suma umora okoli 300 ljudi. Proces še vedno ni končan, saj izkopavanja še vedno trajajo, sam pa trdi, da so mu trupla zgolj dostavljali "različni ljudje", on pa je nato poskrbel zanje. 

Trenutno pa kaže, da je grobišče veliko bolj obširno od tistega, kar je Lopez doslej priznaval.

Na spodnjem videu El Pozorelo ob prijetju leta 2009

Dobil 600 dolarjev na teden

Lopez je trupla stlačil v sode s kislino, ki je razgradila večino tkiva. Po 24 urah je ostanke nato zlil v izkopane jarke in čezenj polil še dodatne količine kisline.

Preiskovalci so na območju, kjer je dobesedno raztopil svoje žrtve, v več letih izkopavanj doslej v jarkih našli okoli 16.500 litrov organskega materiala in do 200 kilogramov človeških kosti, je poročal Daily Mail. Po nekaterih ocenah pa bi bilo lahko na območju pokopanih kar 650 ljudi. Večinoma naj bi šlo za žrtve rivalskih mafijskih združenj.

Lopez je policiji med zaslišanji povedal, da mu je mafijska organizacija plačevala okoli 550 evrov na teden. Največ dela je imel decembra 2007, ko se je moral znebiti kar 32 trupel.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:53 26. Marec 2018.

    Na Grško Turško mejo ga je treba nastanit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.