Elon Musk v ta presenetljiv nakup

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po njegovi potezi delnice poskočile za 25 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Ustanovitelj Tesle Elon Musk bo po odkupu 9,2-odstotnega deleža Twitterja postal član njegovega upravnega odbora, je tvitnil glavni izvršni direktor družbenega omrežja Parag Agrawal. Musk je v ponedeljek razkril, da je kupil 73,5 milijona Twitterjevih delnic. Glede na njihovo petkovo zaključno vrednost je za nakup odštel 2,9 milijarde dolarjev.

"Z navdušenjem sporočam, da bomo Elona Muska imenovali v naš upravni odbor. Skozi pogovore v zadnjih tednih je postalo jasno, da bo odboru prinesel veliko korist," je tvitnil prvi mož Twitterja in med drugim dodal, da je Musk reden kritik njihovih storitev, kar podjetje v tem trenutku potrebuje.

Musk je Twitter kritiziral zaradi pristopa do svobode govora in marca sprožil anketo o tem, njegovi sledilci pa so ga podprli.

Musk ima na Twitterju 80 milijonov sledilcev, po ponedeljkovi novici, da je postal lastnik 9,2-odstotnega deleža, pa so delnice poskočile za več kot 25 odstotkov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.