Ena oseba klinično mrtva, pet jih je v bolnišnici

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Francoska zdravstvena ministrica Marisol Touraine je povedala, da je pri testiranju zdravila, ki ga je razvil evropski laboratorij v Rennesu, sodelovalo šest oseb.
Oglej si celoten članek

Ministrica je še povedala, da se je med testiranjem zgodil "resen incident" zaradi katerega so študijo ustavili.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo za protibolečinske tablete, ki so vsebovale kanabis. Pariški tožilec je zato že sprožil preiskavo.

Foto: Dejan Mijović slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic Ministrstvo uradno še ni sporočilo čemu je bilo zdravilo namenjeno. Vseh šest pacientov, eden od njih je v zdaj komi, pa je bilo pred začetkom testiranja v dobrem zdravstvenem stanju.

"Teste je izvajalo ugledna zasebna družba, ki je specializirana za klinična testiranja zdravil," so povedali na ministrstvu. Tourainova je ob tem poudarila, da so testiranja izvedli z namenom ugotovitve varnosti uporabe, tolerance in farmakološkega profila zdravila.

Testi zdravil imajo običajno tri faze, v katerih se preveri njihova učinkovitost in varnost. V prvi fazi se zdravilo preskusi na majhnem vzorcu prostovoljcev, v drugi in tretji fazi pa se učinkovitost zdravila preskusi na večjem številu ljudi, a je kljub vsemu na prvem mestu varnost.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 22:40 15. Januar 2016.

    Bla bla bla...

  • 42
    15:42 15. Januar 2016.

    Predstavnik ministrstva za zdravstvo zanika informacije, da naj bi zdravilo vsebovalo kanabis.<br /><br />https://t.co/2EAnyn8XRU

  • 15:34 15. Januar 2016.

    sintetika ni isto kot naravna rožca

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.