Enajstletni deček sam zbežal na varno iz Ukrajine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dve majhni torbi, potni list in telefonska številka sorodnikov je bilo vse, kar je imel pri sebi 11-letni deček, ko je stopil na slovaška tla.
Oglej si celoten članek

Enajstletni Hassan je sam zbežal iz Zaporožja v Ukrajini. Mama ga je poslala na vlak, ki je odpeljal proti Slovaški. Sama rodnega kraja ni zapustila, saj skrbi za ostarelo mater. 

Dečka so na mejnem prehodu med Ukrajino in Slovaško sprejeli prostovoljci, mu dali hrano in pijačo, pristojni pa so stopili v stik z njegovimi sorodniki v Bratislavi. 

Mama se je v videoposnetku, ki ga je objavila slovaška policija, zahvalila vsem, ki so poskrbeli za njenega sina. "Poleg mojega kraja je jedrska elektrarna, ki jo Rusi obstreljujejo. Nisem mogla pustiti mame, saj se ne more premikati sama, zato sem sina poslala na Slovaško," je povedala Julia Pisecka. 

Slovaški notranji minister je dejal, da je deček pravi junak. "Vse je osvojil z nasmehom, neustrašnostjo in odločnostjo pravega junaka," je dodal. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.