Endeavour zadnjič poletel v vesolje

Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral, POSADKA Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral Foto: Žurnal24 Endeavour, raketoplan, Cape canevaral
Iz ameriškega vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi so na zadnji polet v vesolje uspešno izstrelili raketoplan Endeavour s šestimi člani posadke.
Oglej si celoten članek

Endeavour naj bi se v četrtek dopoldne združil z Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), celotna misija pa bo trajala 16 dni.

Med člani posadke je tudi soprog kongresnice Gabrielle Giffords, ki je bila pred štirimi meseci ustreljena v glavo.

Izstrelitev raketoplana si oglejte v GALERIJI.

Izstrelitev je bila napovedana že za 29. april, a so jo zaradi tehničnih težav na raketoplanu preložili. Napako so odkrili pri napajanju grelne linije, ki preprečuje, da bi gorivo zamrzovalo.

Izstrelitev Endeavourja je zadnja za raketoplan, ki je prvič poletel v vesolje leta 1992. Obenem je to predzadnja izstrelitev v okviru 30-letnega programa raketoplanov. Zadnji bo predvidoma poletel v vesolje Atlantis, in sicer enkrat poleti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.