Enega talca ubili, zdaj nočejo več odkupnine

Foto: EPA
Foto: EPA
V torek je Islamska država za izpustitev dveh japonskih talcev zahtevala dvesto milijonov dolarjev odkupnine, zdaj zahtevajo izpustitev zapornice iz Jordanije.
Oglej si celoten članek

"To je terorizem, nezaslišano in nesprejemljivo nasilje,“ je japonski premier Šinzo Abe dejal po objavi posnetka, v katerem talec Islamske države Kenži Goto drži fotografijo, na kateri naj bi bilo truplo drugega japonskega talca. 

Japonski premier in jordanski kralj sta se že pogovarjala po telefonu, o čem sta govorila, pa niso razkrili.

Ali je video pristen, sicer še preverjajo. V njem je namreč za razliko od drugih slika statitčna, na njej je Goto sam v lisicah in oranžni obleki, v rokah pa domnevno drži fotografijo obglavljenega rojaka Haruna Yukawa. Japonski premier je dejal, da je video zelo kredibilen, ameriške oblasti pa so izjavile, da nimajo razloga, da bi dvomile v njegovo pristnost.

Goto je svobodni novinar in fimar, medtem ko se je Yukawa v Sirijo odpravil kot plačanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 25. Januar 2015.

    ID je zaščitena tako, kot slovenski tajkuni - nihče jim nič ne more.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.