Erjavec: "Al Asad, prepusti oblast"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tudi slovensko zunanje ministrstvo je sirskega predsednika Al Asada pozvalo, naj prepusti oblast.
Oglej si celoten članek

"Vojaško nasilje, v katerem je doslej umrlo več kot osem tisoč ljudi, se mora takoj prenehati, nemudoma je treba nasloviti skrb vzbujajoče humanitarne razmere na prizadetih področjih," so prepričani na slovenskem zunanjem ministrstvu.

Bašarja Al Asada so na ministrstvu Karla Erjavca pozvali, naj prepusti oblast in omogoči demokratizacijo države.

"Slovenija si kot odgovorna članica EU in OZN vseskozi prizadeva, da bi režim predsednika Al Asada prenehal s krvavim zatiranjem protestnikov in sistematičnimi kršitvami človekovih pravic," česar se bo Erjavec tudi dotaknil v svojem današnjem govoru pred Svetom OZN za človekove pravice.

Nova ustava le slepilo

Sicer pa je danes Al Asad razglasil novo ustavo, ki naj bi med drugim predvidevala večstrankarski politični sistem in demokratično izvolitev oblasti. Opozicija jo je že zavrnila kor slepilo.

Spopadi pa se medtem nadaljujejo. Še naprej je najhuje v obleganem Homsu. Sirski aktivisti so sporočili, da je umrlo 144 ljudi, vendar ni jasno, ali se ta številka nanaša le na včeraj ali na več zadnjih dni.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:19 9. Marec 2012.

    Tale ERHAVEC nam bo v svoji pro zahodni bileni orientaciji zaprl vse naftne pipice. Erhavec ti sam see odstopi , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.