Eta prevzela odgovornost

Foto: Žurnal24 Pokopališče Einih žrtev.
Baskovska separatistična organizacija Eta je v petek prevzela odgovornost za smrt dveh španskih policistov 1. decembra v Franciji in zagrozila, da bo nadaljevala z napadi na španske varnostne sile, kjerkoli bodo.
Oglej si celoten članek

Kot je še sporočila Eta po navedbah baskovskega dnevnika Gara, ki je blizu Eti, so policista "usmrtili med oboroženim spopadom", kot odgovor na "stalen pritisk španskih oboroženih sil na Eto".

Eta je še dodala, da bo nadaljevala z napadi "na sile represivnega aparata španske države, kjerkoli bodo", je zapisal časnik Gara na svoji spletni strani.

Ubita španska policista sta v kraju Capbreton na jugu Francije sodelovala v obveščevalni operaciji proti pripadnikom Ete, ki so se zatekli na francosko ozemlje. Po navedbah francoskih in španskih oblasti sta bila policista ubita, ko nista imela orožja, in ne med "oboroženim spopadom". Dva od treh domnevnih storilcev so v Franciji medtem že aretirali, eden pa je še na begu. Eta, ki jo Evropska unija uvršča med teroristične organizacije, je odgovorna za smrt 819 ljudi v Španiji v 40 letih nasilnih prizadevanj za neodvisnost Baskije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.