Etna spet bruha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oblak dima in pepela se je povzpel do 12.000 metrov nad morjem.
Oglej si celoten članek

Vulkan Etna na italijanskem otoku Sicilija je danes znova bruhal lavo, pepel in dim, je sporočil italijanski inštitut za vulkanologijo (INGV). Zaradi izbruha so morali začasno zapreti letališče v Catanii.

Najvišji aktivni vulkan v Evropi je okoli 12. ure začel bruhati lavo, kar je trajalo približno eno uro. Ob tem se je oblak dima in pepela povzpel do 12.000 metrov nad morjem, so zapisali na INGV. Pepel je prekril ceste in hiše v okoliških krajih.

Zaradi izbruha vulkana so morali za približno dve uri zapreti tudi mednarodno letališče v Catanii. Lete so v tem času preusmerili v Palermo. Uprava letališča je ob ponovnem odprtju na Twitterju sporočila, da bo njihovo obratovanje omejeno do konca aktivnosti Etne.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.