Etna spet bruhala lavo in pepel

Foto: EPA Etna izbruh vulkana Foto: EPA Etna izbruh vulkana Foto: EPA Etna izbruh vulkana Foto: EPA Etna izbruh vulkana Foto: EPA Etna izbruh vulkana
Najvišji aktivni vulkan Evrope je ponovno bruhal lavo in pepel. Spet so morali začasno zapreti letališče v Catanii.
Oglej si celoten članek

Vulkan Etna je okrepil svojo aktivnost, saj je bilo v soboto iz jugovzhodnega kraterja mogoče slišati eksplozije, vulkan pa je bruhal lavo in pepel. Iz tega je nastal pepelni oblak, ki je nevšečnosti povzročal letalskemu prometu. V soboto zvečer so morali zato tudi zapreti letališče v Catanii, a so ga danes že odprli.

Že 38. od leta 2011

Etna je decembra lani prvič po pol leta ponovno izbruhnila ter bruhala lavo in pepel. Tudi takrat so morali zapreti letališče v Catanii.

Etna je s 3.350 metri najvišji aktivni vulkan Evrope. Manjši izbruhi so dokaj pogosti. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA jih je bilo od leta 2011 skupno 38. Zadnji večji izbruh pa se je zgodil leta 1992.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.