Etna znova bruha vulkanski pepel

Foto: EPA Ognjenik Etna v Italiji se je v začetku januarja 2012 znova prebudil. Foto: Reuters Iz Etne se ponovno dvigata dim in vulkanski pepel. Foto: EPA Ognjenik Etna v Italiji se je v začetku januarja 2012 znova prebudil. Foto: Reuters Iz Etne se ponovno dvigata dim in vulkanski pepel. Foto: Reuters Iz Etne se ponovno dvigata dim in vulkanski pepel. Foto: EPA Ognjenik Etna v Italiji se je v začetku januarja 2012 znova prebudil. Foto: EPA Ognjenik Etna v Italiji se je v začetku januarja 2012 znova prebudil. Foto: EPA Ognjenik Etna v Italiji se je v začetku januarja 2012 znova prebudil.
Z najvišjega evropskega ognjenika, Etne na Siciliji, se znova dviga dim. Ognjenik se je zopet prebudil in bruha pepel, iz novega kraterja na jugovzhodni strani vrha se vali lava. Izbruhi dima in pepela dosegajo višino pet tisoč metrov nad morjem.
Oglej si celoten članek

Etna je znova oživela v sredo zvečer. Vulkan dan kasneje bruha pepel, iz novega kraterja na jugovzhodni strani vrha se vali lava.

Vulkan bruha pepel v stolpih, visokih tudi do pet tisoč metrov nad gladino morja, medtem ko se lava iz novega kraterja vali v smeri nenaseljenega območja Valle Del Bove, je sporočil tamkajšnji inštitut za geofiziko in geologijo.

Etna nikoli popolnoma ne zaspi

Etna, visoka 3.295 metrov, je najvišji dejaven ognjenik v Evropi, ravno zaradi svoje aktivnosti in atraktivnih izbruhov pa je priljubljena turistična destinacija. Zaradi izbruhov vulkana, ki lahko trajajo tudi več dni, se oblasti pogosto odločijo za zaprtje tamkajšnjega letališča. Tokrat letališča (še) niso zaprli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.