EU za oboroževanje Kurdov

Foto: EPA
Foto: EPA
Zunanji ministri EU so danes na izrednem zasedanju v Bruslju podprli oboroževanje iraških Kurdov s strani posameznih članic, ki se za to odločijo.
Oglej si celoten članek

Pozdravljamo odločitev posameznih članic, da se na poziv kurdskih regionalnih oblasti k takojšnji pomoči z vojaškim materialom odzovejo pozitivno. Članice se bodo na poziv odzvale v skladu z nacionalnimi zmožnostmi in zakonodajo ter v soglasju z nacionalnimi iraškimi oblastmi, piše v sklepih, ki so jih danes sprejeli ministri.

Poziv v nedeljo

K pomoči pri oboroževanju iraških Kurdov za boj proti sunitskim skrajnežem Islamske države, ki so zasedli že približno tretjino iraškega ozemlja, tudi strateško pomembne jezove in naftna polja, je mednarodno skupnost v nedeljo pozval predsednik iraškega Kurdistana Masud Barzani.

Slovenija oboroževanje sicer podpira, a pri njem ne bo sodelovala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.