Evakuacija zaradi bombe

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemci odredili evakuacijo 14 tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

V nemškem mestu Göttingen so danes oblasti odredile evakuacijo okoli 14.000 ljudi, potem ko so tam našli domnevno bombo. Najverjetneje gre za neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Domnevno bombo so našli pretekli teden med gradbenimi deli. Ko bodo potrdili, da gre v resnici za neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne, se bodo odločili, ali jo bodo deaktivirali ali razstrelili. Delo bodo lahko začeli, ko bo evakuacija zaključena.

Zaradi bombe je oviran tudi železniški promet. Vlaki, ki vozijo na daljše razdalje, tako ne ustavljajo, železniško postajo pa so izpraznili. Do večera bo v veljavi tudi prepoved zračnega prometa nad območjem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:28 12. Oktober 2019.

    Kaj ko bi državljani zaradi vseh tovrstnih evakuacij in strahu tožili USA in UK ,ki so takšne bombe odmetavale ? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.