Evropa pod saharskim prahom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Saharski prah povzroča številne težave v Veliki Britaniji in Nemčiji. Slovenijo je – kljub nekaterim opozorilom – tokrat zvečine obšel.
Oglej si celoten članek

Saharski prah v Evropi ni redek pojav, na začetku tedna je bilo nekaj svaril pred njim tudi v Sloveniji. Medtem ko se je naših krajev komaj dotaknil, številne težave povzroča na britanskem otoku in v Nemčiji.

V Londonu je onesnaženost zraka najvišjo raven dosegla včeraj. Težave so imeli predvsem astmatiki, srčni in pljučni bolniki, starejši ljudje ter otroci. Pristojne zdravstvene službe so jim svetovale zmanjšanje dejavnosti zlasti na prostem oziroma jih opozorile, naj ostanejo doma.

Saharski prah se je čez noč pomaknil proti Nemčiji. Agencije poročajo, da je Hamburg skoraj popolnoma prekrit. Za razliko od britanskih pa nemške oblasti niso objavile opozorila astmatikom in preostalim bolnikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.