Evropa za Kitajce še vedno zanimiva

Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao, SIEMENS Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao Foto: Žurnal24 aNGELA MERKEL, KITAJSKA, OBISK, Wen Jiabao
Evropejci se lahko še naprej nadejamo kitajskih investicij kljub javnofinančnim težavam nekaterih evropskih držav, je dejal kitajski premier Wen Jiabao.
Oglej si celoten članek

Na obisku na Kitajskem se namreč mudi nemška kanclerka Angela Merkel skupaj z močno gospodarsko delegacijo.

Fotografije obiska si oglejte v GALERIJI.

Merklova je besede kitajskega premierja že označila za pomemben signal za ohranitev zaupanja v evro.

Kitajske gospodarstvenike in politike je medtem pozvala, da naj se njihovo gospodarstvo še bolj odpre za nemške naložbe.

Evropa je eden izmed ključnih kitajskih izvoznih trgov. Kitajska podjetja so bila zato v zadnjih mesecih zaskrbljena zaradi prezadolženosti nekaterih evropskih držav. Bojijo se namreč, da bi se lahko zmanjšalo povpraševanje po kitajskih izdelkih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.