Evropejcem je širitve dovolj

Foto: Žurnal24
Državljanom Evropske unije je širitev dovolj. Po raziskavi Eurobarometra je proti širitvi 60 odstotkov vprašanih.
Oglej si celoten članek

Na rezultate naj bi - po mnenju portala Deutsche Welle – vplivala finančna kriza in gospodarske težave zadnjih treh let.

Glede na raziskavo so najmočneje proti širitvi Nemci in Avstrijci. Čeprav njihovi politični voditelji zagovarjajo in podpirajo širitev, se njihovi državljani s tem ne strinjajo. „Nemci imajo občutek, da bomo morali v tem primeru odplačevati nove in nove dolgove. Še države, ki so bil sprejete že pred 20-timi leti, so izigrale naše zaupanje, tako da je sumničavost povsem normalna,“ pove Maria Heider iz nemškega ministrstva za finance.

Največjo podporo širitvi izražajo države, ki so se nedavno vključile v evropsko družino; Češka, Poljska, Romunija. V takšnih državah glede na Eurobarometer podporo širitvi izraža 61 odstotkov vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.