Evropska komisija zaradi postopkov registracije migrantov opozarja Hrvaško

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Evropska komisija bo po naših informacijah jutri zoper Hrvaško in Italijo, Grčijo in Malto sprožila postopek, saj pri prehajanju migrantov in beguncev niso upoštevale evropske zakonodaje.
Oglej si celoten članek

Evropska komisija bo po naših informacijah jutri sprožila postopek ugotavljanja kršitev pravnega reda Evropske unije proti Hrvaški, Grčiji, Italiji in Malti, ker migrantov in beguncev ob prihodu niso ustrezno identificirale oziroma registrirale in jim odvzele prstnih odtisov. Evropska komisija uradno postopka še ne komentira, so pa nam potrdili, da bo več javno znanega jutri.

Slovenija in Evropska komisija je Hrvaško na nujnost registracije posameznikov ob vstopu v državo že opozarjala, a je hrvaški zunanji minister Ranko Ostojić večkrat navedel, da po njegovem mnenju registracija ni potrebna, ker je niso opravili niti v Grčiji, ki je že v schengenskem območju. Ob tem je s prstom pokazal tudi na Slovenijo, češ da bi moral posnemati Hrvaški sistem, ki je veliko hitrejši: "Da se težave ne bi nadaljevale, je treba celoten postopek pospešiti, ker ti ljudje ne želijo ostati ne na Hrvaškem ne v Sloveniji. Oni so v tranzitu."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:05 9. December 2015.

    Seveda imajo hitrejši sistem; jih sam prepeljejo čez svojo ozemlje, potem pa pešake naženejo proti slovenski meji.

  • 18:04 9. December 2015.

    Balkanci.......ni kej!

  • 17:52 9. December 2015.

    Končno........................

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.