Evropski ministri strožje nad kršitelje

Foto: Žurnal24 Obseg finančnih in nefinančnih sankcij bo treba razširiti, tudi na proračun unij
Finančni ministri Evropske unije so se danes v Bruslju strinjali o uvedbi strožjih sankcij za kršitelje proračunske discipline.
Oglej si celoten članek

Finančni ministri so tako podprli predloge Evropske komisije, ki je konec junija predlagala preventivne finančne sankcije, vključno z zamrznitvijo evropskih sredstev za kmetijstvo, ribištvo in revne regije. Uvajanje sprememb bi bilo postopno, ministri pa so razpravljali tudi o različnih možnostih za uveljavitev avtomatizma pri njihovem izvajanju.

Posebna skupina pod vodstvom predsednika skupnosti Hermana Van Rompuya, ki jo v glavnem sestavljajo finančni ministri unije, se je danes sestala tretjič od ustanovitve na vrhu EU konec marca. Konkretne predloge za proračunsko in ekonomsko reformo naj bi predlagala oktobra.

Prvo nadzorovanje evropskih proračunov
Skupina se je strinjala tudi glede vzpostavitve "evropskega semestra", ki med drugim predvideva pregled načrtov nacionalnih proračunov na evropski ravni, preden jih sprejmejo nacionalni parlamenti. Prvi "evropski semester" naj bi stekel prihodnjo pomlad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.