Evropski poslanci o pomoči Grčiji

Foto: Žurnal24 Institucije EU iščejo 44 prevajalcev in 98 tolmačev v slovenščino ter še štiri j
Na današnjem izrednem zasedanju bo Evropski parlament odločal o instrumentu finančne pomoči Grčiji.
Oglej si celoten članek

Tako je mogoče pričakovati, da bo pomoč Grčiji tudi glavna tema današnje razprave evropskih poslancev. Dogovor o instrumentu pomoči Grčiji sicer predvideva glavno vlogo držav z evrom v okviru usklajenega mehanizma bilateralnih posojil ob sodelovanju Mednarodnega denarnega sklada.

D
anes dopoldne bo v Bruslju zasedal tudi odbor Evropskega parlamenta za ustavne zadeve, ki bo glasoval o predlogih za uskladitev števila evropskih poslancev z Lizbonsko pogodbo. Ta namreč predvideva 18 evropskih poslancev več, kot jih je bilo izvoljenih na evropskih volitvah junija lani, ki so bile izvedene še v skladu s pogodbo iz Nice. Enega od teh poslanskih sedežev bo zasedla Slovenka Zofija Mazej Kukovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.