Facebook bi lahko bil že kmalu plačljiv

Foto: Profimedia facebook, twitter, instagarm
Ključna izvršna direktorica Facebooka napovedala, da bi bil Facebook lahko že kmalu plačljiv
Oglej si celoten članek

Za Facebook bi morali plačati uporabniki, ki ne bi želeli, da se jim prikazujejo oglasi.

V oddaji Today Show na ameriški televiziji NBC so Sheryl Sandberg vprašali, ali lahko uporabniki uporabljajo Facebook ne da bi se jim prikazovali oglasi. Odgovorila je, da bi morali uporabniki za to plačati.

V zvezi s škandalom zlorabe podatkov uporabnikov, je dejala, da podjetje ne prodaja uporabnikov, a da njihova storitev temelji na njihovih podatkih. Povedano po domače, v zameno za brezplačno storitev uporabniki Facebooku dajo dostop do osebnih podatkov, ta pa jih "proda" oglaševalcem.

Foto: epa Sheryl Sandberg, COO Facebooka

Sandbergova pravi, da se ta poslovni model najbrž ne bo spremenil, razen če bi bili uporabniki za Facebook pripravljeni plačati. Uporabniki lahko sicer prilagodijo nastavitve zasebnosti, da bi se popolnoma znebili oglasov, pa bi morali za Facebook plačati, je dejala Sandbergova.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:47 7. April 2018.

    jst razmišljam kako bi s eizbrisal z facebooka za zmeraj ne pa da bi to bedarijo še plačeval

  • 09:23 7. April 2018.

    Stotina ne dam za "bukovksiht",ko ga yebe!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.