Facebook bo poenostavil nastavitve

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Facebook do "drastično poenostavil" korake, s katerimi lahko uporabniki določajo, koliko osebnih podatkov lahko vidijo drugi. To je odgovor družbe na številne pritožbe uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Uporabniki Facebooka so namreč družbo v zadnjem času zasuli s pritožbami, da je sistem določanja, kateri podatki bodo vidni in kateri ne, preveč kompleksen.

Zadnje raziskave so pokazale, da več kot polovica uporabnikov Facebooka razmišlja o tem, da bi prenehali uporabljati to socialno omrežje. Ni pa znano, v kolikšni meri na to odločitev vplivajo Facebookove nastavitve zasebnosti.

Od zdaj "ena preprosta nastavitev"
Mark Zuckerberg je priznal, da je Facebook pomanjkljivo uredil področje varovanja zasebnosti, zato nameravajo zdaj storiti korak naprej v tej smeri. Uporabniki naj bi tako lažje določali, katere fotografije bodo vidne javnosti, s kom delijo informacije, kako urejajo podatke...

"Za nami so precej naporni tedni. Veliko od stvari, ki smo jih želeli narediti, se je izgubilo v zmešnjavi. Odziv uporabnikov je dosegel učinek. Zavedamo se, da moramo poenostaviti te nastavitve. S tem ko smo ves čas dodajali aplikacije, smo za nekatere otežili nadzor nad njihovimi nastavitvami," je dejal Zuckerberg in dodal, da naj bi uporabniki od zdaj imeli le "eno preprosto nastavitev", s katero bodo določili, v kolikšni meri želijo deliti informacije z drugimi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.