Facebook spominja na seks

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Žurnal24)
Znanstveniki so odkrili, daFacebook pri uporabnikih sprošča isti hormon kot se sprošča med spolnimi odnosi.
Oglej si celoten članek

Občutek zaljubljenosti povzroča sproščanje hormona oksitocina- in prav ta hormon se sprošča tudi pri uporabi družabnega omrežja Facebook, ugotavljajo znanstveniki.

V tem vidijo razlog, zakaj Facebook toliko ljudi tudi zasvoji. Kot pravijo, uporaba tega spletnega omrežja povzroči, da se oseba počuti mirno, sproščeno. Značilnost oksitocina je sicer, da pomaga k sproščanju, dvigne prag bolečine ter zavira občutek strahu. Tako pri moških kot ženskah se sprošča med spolnimi odnosi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.