Farmacevt namerno uničeval cepiva in ogrožal zdravje ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vzel jih je iz hladilnika, da bi izgubila učinek.
Oglej si celoten članek

Farmacevt iz Wisconsina je priznal krivdo za poskus uničenja več sto odmerkov cepiva proti covidu-19 ameriškega proizvajalca Moderna, poroča Reuters. 46-letni Steven Brandenburg je tako obtožen dveh poskusov nedovoljenega poseganja v cepivo in nepremišljenega ogrožanja ljudi. Bradenburg naj bi sicer imel do cepiv skeptično stališče. 

Kaj točno je počel s cepivi? Kot poroča Reuters, je Brandenburg konec decembra v dveh zaporednih nočnih izmenah iz hladilnika v zdravstvenem centru Aurora v Graftonu v Wisconsinu namerno odstranil škatlo z Moderninim cepivom, da bi se cepivo pokvarilo. 

Cepiva je vzel iz hladilnika za nekaj ur ter jih nato tja vrnil. Na kliniki so s temi cepivi cepili že 57 ljudi, preden so odkrili, kaj se je dogajalo. Modernino cepivo je sicer treba hraniti na nizkih temperaturah, največ do 30 dni.

Za njegova dejanja mu zdaj grozi do deset let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:31 28. Januar 2021.

    upam na čimveč takšnih farmacevtov

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.