Fernandez vnovič predsednik

Foto: Žurnal24 Fernandez ostaja na predsedniškem položaju.
Dominikansko republiko bo vodil dosedanji predsednik države Leonel Fernandez.
Oglej si celoten članek

Sedanji predsednik Dominikanske republike Leonel Fernandez je bil na petkovih predsedniških volitvah po več kot 60 odstotkih preštetih glasov znova izvoljen na predsedniški položaj. Desnosredinski kandidat je po dosedanjih izidih zbral 53 odstotkov glasov. Za položaj predsednika se je potegovalo sedem kandidatov, Fernandezov najbližji zasledovalec Miguel Vargas iz Dominikanske revolucionarne stranke pa je zbral 40 odstotkov glasov.

Fernandez je danes zjutraj že razglasil svojo zmago in obljubil, da bo nadaljeval gospodarske projekte, ki so državi pomagali iz gospodarske krize. Izide volitev je priznal tudi poraženi Vargas.

Volitve so potekale mirno, spremljalo jih je 270 opazovalcev. V času predvolilne kampanje je sicer prišlo do streljanja med podporniki Fernandeza in še enega od kandidatov, pri čemer so umrli najmanj trije ljudje, a kljub temu je bila tokratna predvolilna kampanja ena od najmanj nasilnih v zgodovini te karibske države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.