Fidel Castro se je po več mesecih pojavil v javnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Ikona kubanske revolucije, 89-letni Fidel Castro, se je po devetih mesecih v četrtek znova pojavil v javnosti.
Oglej si celoten članek

Državna televizija je objavila posnetek, na katerem je videti Castra med pogovorom z otroki o pokojni revolucionarni voditeljici Vilmi Espin. Hvalil je tudi izobraževalni sistem v državi.

V časopisnem članku pa je znova kritiziral nedavni zgodovinski obisk Baracka Obame na Kubi, ki je bil prvi obisk kakega ameriškega predsednika v več kot 80 letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Od imperija ne potrebujemo ničesar," je zapisal v mnenjskem članku v dnevniku Granma.

Foto: EPA Barack Obama na Kubi

Obama je bil po obnovitvi odnosov med državama leta 2015 na obisku na Kubi od 20. do 23. marca. Med obiskom je dejal, da je hladne vojne končno konec. Ameriške gospodarske sankcije sicer ostajajo, državi pa imata tudi različna stališča glede spoštovanja človekovih pravic na Kubi.

Nazadnje je bil Castro v javnosti pred devetimi meseci, ko se je srečal s civilnimi uslužbenci v vojski.

Vladajoča komunistična partija bo imela 16. aprila konvencijo, na kateri bodo določili gospodarsko in politično usmeritev države v prihodnjih petih letih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:27 9. April 2016.

    moram pobrskat , in ugotovit zakaj do tega moža čutim spoštovanje. / mogoče se motim. ali pa tudi ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.