Fidel obiskal šolo v Havani

Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro
Nekdanji kubanski predsednik Fidel Castro je danes v Havani prisostvoval slovesnemu odprtju nove šole.
Oglej si celoten članek

Nepričakovano čil 86-letni Fidel Castro se je prvič udeležil odprtja kakega javnega objekta, odkar je leta 2006 odstopil kot predsednik države.

Starejši od bratov Castro je prišel na odprtje šole za 140 otrok, za katero je sam odredil, naj jo zgradijo. Kubanski mediji so ob tem objavili fotografije Castra, ki je bil oblečen v modro jakno in belo-modro kockasto srajco.

Nekdanji predsednik je dve uri govoril z učenci in učitelji. Po navedbah medijev so se dotaknili tem, kot so globalno segrevanje, orožje za množično uničenje, gospodarska kriza, cene goriv ter proizvodnja hrane.

Dogodek naj bi se sicer po prvotnem načrtu odvijal na prostem, a so ga zaradi dežja prestavili v prostore nove šole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.