Finalist umrl

Foto: Žurnal24 Rus je potreboval prvo pomoč. (Foto: Reuters)
Svetovno prvenstvo v ekstremnem savnanju je dobilo tragični epilog - eden izmed finalistov je umrl.
Oglej si celoten članek

Rus Vladimir Ladyzhenskiy, ki se je prebil v finale prvenstva v savnanju na Finskem je po tem ekstremističnem tekmovanju umrl.

 Že med finalom so ga morali odstraniti iz savne in mu na kraju nuditi prvo pomoč po tem, ko se je onesvestil. Iz fotografij je razvidno, da je dobil hude opekline.

V bolnišnico so morali odpeljati tudi zmagovalca tekmovanja, Finca Tima Kaukonena, ki še vedno okreva. Kakšna so pravila tega nenavadnega prvenstva, si lahko preberete tu.

Organizator obžaluje, vendar brez prevzema odgovornosti
Policija je že sprožila preiskavo dogodka. Organizator Ossi Arvela je dejal, da so vsi pretreseni in žalostni zaradi smrti. "Vsa pravila smo spoštovali, bilo je dovolj osebja za prvo pomoč. Pred tekmovanjem morajo vsi udeleženci pridobiti zdravniško potrdilo, da lahko tekmujejo,“ je še dejal Arvela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.