Fotografija, ki je sprožila val polemik

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski imam, ki je na svoji Facebook spletni strani objavil fotografijo skupine redovnic na plaži, oblečenih v redovniška oblačila, je izval val krtik, njegova stran pa je bila za nekaj časa celo blokirana.
Oglej si celoten članek

Medtem ko v Franciji poteka polemika o burkiniju - kopalkah za muslimanke, ki zakrivajo skoraj celotno telo, je Izzedin Elzir, imam iz Firenc, na svoji Facebook spletni strani objavil fotografijo brez komentarja, na kateri je osem redovnic na plaži oblečenih v redovniška oblačila. 

Blokirali so mu stran

Fotografijo so uporabniki FB delili več kot 2500 oseb, deležna pa je bila tudi kar nekaj komentarjev, dokler je ni Facebook za nekaj časa blokiral. Imam je za italijansko televizijo Sky Tg24 pojasnil, da je s fotografijo želel "odgovoriti tistim, ki pravijo, da se naše zahodne vrednote razlikujejo v zakrivanju telesa".

xxx Želel je "pozitivno razpravo"

"Želel sem jim povedati, da del zahodnih vrednot izhaja iz krščanstva (...) in da so tudi v krščanstvu osebe, ki se popolnoma zakrivajo," je dejal Elzir in poudaril, da je z objavo fotografije želel spodbuditi "pozitivno razpravo".  Po tem, ko se je za prepoved nošenja burkinija odločilo več obalnih mest, so nazadnje to storili tudi v Nici. Pred Nico so burkini prvi 28. julija prepovedali v Cannesu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 20:30 22. Avgust 2016.

    Ne da ne maram muslimanskih ruknjencev , ne želim poleg sebe nobenega niti normalnega muslimana ! Ajde naj se najde …

  • 15:36 22. Avgust 2016.

    No in potem, kdo to dejansko uči, ne kradi, ne ubijaj? Šola že lep čas nima avtoritete! Starši se trudijo, …

  • 12:20 22. Avgust 2016.

    Tukaj ni polemike sploh. Oni so prišli živeti k nam iin oni se morajo prilagoditi nam v celoti. Burka-burkini in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.