Francija: Gadafi je pripravljen oditi

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski zunanji minister je dejal, da je libijski voditelj Moamer Gadafi pripravljen oditi z oblasti.
Oglej si celoten članek

"Libijski režim pošilja odposlance vsepovsod, v Turčijo, New York in Pariz. Ponujajo pogovore o Gadafijevem odhodu," je za francoski radio dejal francoski zunanji minister Alain Juppe.

Poudaril je, da ti stiki še ne pomenijo pravih pogajanj, kljub temu pa dobivajo čedalje več informacij, da se je polkovnik Moamer Gadafi pripravljen umakniti z vrha Libije.

Štiri mesece posredovanja
19. julija bodo minili štirje meseci, odkar je Nato začel z zračnimi napadi Libije. Napade so odobrili Združeni narodi, njihov cilj pa je zaščita civilistov.

Francija in ostali koalicijski zavezniki vztrajajo, da mora Gadafi odstopiti, preden se bodo spopadi lahko končali.

Uporniki so v zadnjem času nekoliko napredovali proti Tripoliju, ki je še vedno povsem pod nadzorom Gadafijevih sil. Pod nadzorom upornikov pa je vzhod države in posamezna območja na zahodu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:03 13. Julij 2011.

    ma on grozi evropi mah dj no ce bi mela slovenija une patrije k so jih narocl bi lahk sami …

  • 21:06 12. Julij 2011.

    Dol s to maškaro.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.