Francija: Matičarki, ki ni želela poročiti istospolnega para, prisodili zapor

Foto: EPA
Foto: EPA
Matičarko iz Marseiila, ki ni želela poročiti istospolnega para obsodili na pet mesecev pogojno.
Oglej si celoten članek

Matičarka iz Marseilla, mesta na jugu Francije, lani avgusta ni hotela poročiti istospolnega para. Kot razlog navedla svoje versko prepričanje. Francosko državno tožistvo je včeraj, po dobrem letu dni, matičarki, ki je na isti dan sicer poročila štiri heteroseksualne pare, odredilo pet mesecev pogojnega zapora.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa, mora Marseillčanka ženskama, ki sta se medtem že poročili, plačati odškodnino v višini 2400 evrov (vsaki po 1200 evrov).

V Franciji so istospolne poroke uzakonili leta 2013, pred tem pa se je v javnosti odvijala ostra razprava. Odločitvi francoske vlade je odločno nasprotovala predvsem katoliška cerkev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:29 1. Oktober 2015.

    Še so hrabre ženske na svetu.

  • 08:16 1. Oktober 2015.

    Ljudje ji bodo prav gotovo povrnili strošek kazni. Mislim, da bo postala narodni junak.

  • 14:57 30. September 2015.

    Ponavlja za američanko Kim Davis, ki se je zaporne kazni rešila. Ne upošteva pa, da Francija ni teokracija kot ZDA.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.