Francija: odškodnina, ker je vlak pogosto zamujal

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Francoski nacionalni železniški operater SNCF bo moral plačati 1.500 evrov odškodnine ženski, ki je izgubila delo zaradi večkratnih zamud vlaka, s katerim se je vozila na delo.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Parizu je 25-letnici je prisodilo tudi 1.500 evrov za sodne stroške, a je znesek precej pod tistim, ki ga je zahtevala. Mlada ženska je na sodišču od operaterja terjala kar 45 tisoč evrov.

Junija 2010 so jo namreč kot tajnico v odvetniški pisarni v Lyonu sprejeli za poskusno dobo, po mesecu dni pa so jo odpustili. Njeno stalno zamujanje naj bi škodilo delovanju pisarne.

Petindvajsetletnica je živela v bližnjem mestu Amberieu, v kratkem času njene zaposlitve pa je bil vlak pozen vsaj šestkrat, in sicer je zamuda znašala od 10 do 75 minut. Sodišče se je strinjalo, da so bile stalne zamude razlog za njen stres, ni pa pritrdilo trditvi, da je zaradi njih utrpela finančno izgubo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.