Francija: policija nad migrante

Foto: Žurnal24 Prizor z videoposnetka. (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Na dan je prišel videoposnetek francoskih policistov, ki v Parizu v četrti, kjer živijo migranti, po tleh vlečejo afriške ženske, otroke in nosečnice. Predsednik Sarkozy molči.
Oglej si celoten članek

Policist vleče po tleh žensko, ki ima v culi na hrbtu dojenčka, na ulici obleži noseča ženska, otroci kričijo; to so posnetki s severa Pariza iz okrožja Seine-Saint-Denis. V njem živijo v glavnem afriški priseljenci, ki imajo urejene dokumente in tukaj živijo že desetletje, opozarja organizacija Pravica do bivanja.

Posnetek je nastal 21. julija, ravno v času, ko je francoski predsednik Nicolas Sarkozy napovedal strožje ukrepe zoper migrante. "Državljanstvo bomo vzeli vsakomur, ki bo napadel ali ogrožal policista, vojaka ali kogarkoli drugega, ki predstavlja državno avtoriteto," je napovedal. Trdi, da je bila Francija v zadnjih 50 letih preveč popustljiva do migrantov in da se bo to zdaj spremenilo. Videoposnetka pa ne želi komentirati, poroča Daily Mail.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.