Francija: S stavko proti reformi

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Franciji potekajo množični protesti proti upokojevanju z 62 leti. Danes gredo Francozi v pokoj s 60 leti.
Oglej si celoten članek

V Franciji naj bi danes skupno potekalo več kot dvesto protestov, stavkalo je več tisoč protestnikov. Ne strinjajo se s pokojninsko reformo, ki predvideva podaljšanje upokojitvene starosti z zdajšnjih 60 na 62 let. Reforma je bila že sprejeta v skupščini, potrditi bi jo moral še senat.

Že zjutraj so objavili, da bo zaradi stavke odpovedana polovica letov iz letališča Orly in 40 odstotkov iz letališča Charles de Gaulle in ostalih. Vozil je vsak drug notranji hitri vlak, medtem ko je promet z Veliko Britanijo, Belgijo, Nizozemsko, Švico in Nemčijo tekel nemoteno. V prometu pariške podzemne železnice je prišlo le do manjših motenj.

Do izgredov ni prišlo, je pa – kot poročajo francoski mediji – stavko spremljalo poostreno policijsko varovanje, saj oblasti že nekaj dni omenjajo možnost terorističnega napada na francoskih tleh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.