Frančišek molil za žrtve spolnih zlorab

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papež Frančišek je pozval k ostrejšemu ukrepanju proti spolnim zlorabam otrok. Vsi se morajo "pogumno in odločno" zavzeti za to, da bo vsak človek zaščiten, je danes na Trgu svetega Petra dejal papež in poudaril, da to velja posebej za otroke. Ob tem je molil za vse žrtve spolnih zlorab.
Oglej si celoten članek

Povod za papežev poziv je bil dan otrok, ki so žrtve nasilja, izkoriščanja in zanemarjanja, ki ga danes obeležujejo v Italiji. Ob tej priložnosti je Frančišek pozdravil pripadnike iniciative Meter, ki jo vodijo katoliški duhovniki in se v Italiji bori proti spolnim zlorabam otrok, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Frančišek je že pred mesecem dni napovedal odločnejše ukrepanje proti spolnim zlorabam znotraj Katoliške cerkve, pri tem pa bo sledil smernicam, ki jih je postavil njegov predhodnik Benedikt XVI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:38 5. Maj 2013.

    eden od ukrepov mora biti tudi ta, da se vsem tem krivcem sodi in vrže ven iz cerkve

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.